OVER MIJ

Over mij

Mijn naam is Josselien Nathalie van Grootel. Oudste dochter van Jos van Grootel en Jacqueline Michel. Kleinkind van Tiny en Henny van Grootel – van de Ven en Jan en Corrie Michel – Groenen. Van al deze personen uit mijn stamboom hebben we al afscheid genomen, van opa Jan al voordat ik op de wereld werd gezet. In mijn gedachten komen ze nog regelmatig voorbij. Door hen en al hún voorouders loop ik nu op aarde rond en leef ik mijn leven … Het is even bijzonder als normaal.

Ontwikkeling

Al sinds 1972 ben ik aan het leren, ontdekken en me aan het ontwikkelen. Nog dagelijks verwonder ik me over hoe het leven op de aarde werkt en hoe ik me daartoe wil verhouden.

Net als iedereen heeft het leven mij levenslessen gegeven en ik geloof dat dat doorgaat tot je lijf ermee stopt. Mijn overtuiging is dat dat ook de reden is waarom we op de wereld zijn. Me verder en dieper persoonlijk ontwikkelen is dan ook een continu proces in mijn leven. Systemisch werk heeft  mij daar een enorme boost in gegeven; het is enorm krachtig omdat het vele onzichtbare lagen in ons raakt die héél veel invloed hebben op ons welbevinden. Werken op dit ‘wezenlijke’ niveau is voor mij een verademing in een wereld die zo afgestemd lijkt op denken, doen en oordelen. Het voelt goed om de impact van systemisch werk met anderen te delen en daar onderneem ik steeds meer stappen in.

Opsteller
Als begeleider van opstellingen is het zaak om goed te luisteren waar de angel zit, niet in oordelen te geraken en te vertrouwen dat er door de interventie gezien en erkend wordt wat nu nodig is. Daarin heb ik al heel wat vlieguren gemaakt als begeleider en representant bij andere opstellers.
Het feit dat ik ben samengesteld uit Jos en Jacqueline maakt dat ik opensta voor de wonderlijke manier waarop opstellingen werken en blijf ik ook met beide benen op de grond om je inzichten te geven over het thema waar je tegenaan blijft lopen. In die combinatie zit mijn kracht.

 

Opleidingen/ workshops Systemisch werk

2020
Bijscholing Marianne Langenmeijer Individuele Opvoedopstellingen

2019
Opstellingenbeurs Gent (B) met workshops van Connie van der Arend, Martijn Meima, Francis Laleman, Marianne Langemeijer en Caroline Franssen.

Bijscholing Stefan Hausner ‘Family dynamics behind illness’

2017-heden
Deelname Intervisiegroep Systemisch werk (oud studenten E. Hogeweg, WeL opstellingen) 

2017
Assistent leerweg Waarachtig Persoonlijk Leiderschap bij Evelien Hogeweg, WeL opstellingen

2016
Bijscholing ‘Individuele Opstellingen’ bij Mincka van Houten
Opleiding Systemisch Kindercoach bij Ingrid Dijkstra
Verdiepingscursus bij Inge Land 2016-2017

2014-2015 Intervisie Systemisch Werk bij:
Inge Knoope en Dana Kooistra

2015
Assistent bij verkorte opleiding voor professionals en workshop ‘Zielsbestemming’ bij Evelien Hogeweg

2013-2014 Basisopleiding Opstellingen gevolgd bij Evelien Hogeweg, WEL opstellingen

Klik hier voor ervaringen van deelnemers

 

NB: Het opstellingswerk faciliteren werkt ook heel goed voor mijn eígen welbevinden.  Dit effect is er ook als ik mezelf creatief uit. Mijn hart glimlacht als ik een werk in opdracht mag maken.